Cum se schimba mecanismul de cosire la motocoasa STIHL

O informatie foarte utila pentru tine in sezonul estival: Cum se schimba mecanismul de cosire la motocoasa STIHL. Sunt 3 pasi simpli, pe care daca nu ii stii si nici nu ai pe cine suna, atunci ii citesti aici, la Bimforest STIHL, dealer autorizat cu experienta.

Ai grija sa aduni mai intai cele necesare langa tine:

  1. Cuiul de blocare
  2. Cheia universala
  3. Capul de taiere pe care urmeaza sa-l montezi
  4. Aparatoarea pe care urmeaza s-o montezi.

In cazul exemplificat aici, demontam un cutit cu 2 lame si montam un cap de taiere cu fir, dar poate fi la fel de bine si invers. Procedura este similara.

Pasul 1 : blocarea arborelui

Plasezi cuiul de blocare in orificiul de pe arbore, cum vezi in imagine. Rotesti usor arborele pana ce simti cuiul ca a intrat mai profund, iar arborele nu se mai roteste. Cuiul de blocare trebuie sa ramana la locul lui pana ce termini toti acesti pasi!

Pasul 2: Demontarea cutitul de taiere cu ajutorul cheii speciale

Acum ai nevoie de un pic de forta, dar vei reusi la finalul acestui pas sa demintezi capul de taiere actual.  Elibereaza cutitul si ai grija sa pastrezi toate piesele rezultate in urma demontarii! Iti vor trebui la schimbul invers!

Pasul 3 : montarea bobinei de cosire cu fir

Mentinand cuiul de blocare la locul lui, insurubeaza capul cositor cu fir pana la capat.

Dupa ce noul cap cositor este fixat, scoate cuiul de blocare. Acum noul cap de cosire este fixat si te poti apuca de treaba in siguranta.

Ai grija ca odata cu schimbarea capului de cosire sa schimbi si aparatoarea! Stihl a conceput cate o aparatoare optima pentru fiecare cap cositor, fiecare cu rolul ei!

Citește și despre...