Cum iti alegi motoferastraul

Cand alegi motoferastraul trebuie sa stii pentru ce anume ai nevoie de el, astfel incat sa nu cumperi unul prea mare sau nepotrivit cu domeniul in care activezi. Trebuie sa tii cont in principal de 3 mari criterii:

1.Amploarea activitatii

Altfel spus:

  • Pentru ce fel de activitati iti trebuie,
  • Cat de des le vei face?

2.Nivelul tau de experienta

Ai putea sa crezi ca “mai mare” inseamna “mai bine” pentru tine, dar asta nu este valabil si cand este vorba despre motoferastraie. Este vorba despre masinarii puternice, care pot provoca rani extrem de usor, asa ca asigura-te ca, pe langa faptul ca se potriveste treburilor la care il vei folosi, este si comod de utilizat, nu este prea greu pentru tine si il stapanesti cu usurinta.

3.Alimentarea

Ai de ales intre 3 surse de alimentare la motoferastraiele de astazi: benzina, acumulator si electric. Fiecare tip de alimentare este potrivit pentru alt tip de utilizator, alte zone de lucru si alte sarcini. De pilda in zona urbana si periurbana, este de preferat un motoferastrau care nu face foarte mult zgomot si nu elimina foarte multe noxe.

Stihl a impartit motoferastraiele sale in 3 grupe:

Motoferastraie pentru treburi casnice

Daca ai de rezolvat probleme de complexitate redusa pe langa casa, cum ar fi curatatul copacilor, taiatul de lemn de foc, curatatul copacilor doborati sau activitati de camping, atunci alege un motoferastrau din aceasa grupa.

Poate fi electric, pe acumulatori sau pe benzina, iar regula de baza ar trebui sa fie: lama sa nu fie cu mult mai lunga decat copacii pe care plenuiesti sa-i tai.

Motoferastraie semi-profesionale, pentru fermieri si constructori

Acestea sunt concepute pentru a fi folosite in mod consecvent si intens pentru intretinerea livezilor, fermelor, taierea lemnului de foc, curatarea proprietatii si a drumurilor de copaci cazuti, ori pentru constructii de lemn.

Alege de aici.

Motoferastraie profesionale, pentru domeniul forestier

Au motoare puternice, sisteme de management a motoarelor, lame mai lungi si greutate mai mare. Sunt pentru profesionisti si pentru provocarile pe care acestia la intampina in padure.

Daca vrei sa te ajutam sa alegi, ne poti cere sfatul AICI.

Citește și despre...